Homepage    |     ALG. VOORWAARDEN    |     CONTACT         winkelkarretje ()


inspiratie_397

Cinsault, Grenache en Syrah Frankrijk
Aime Roquesante Provence Rose 2015

Aimé Roquesante is een heerlijke rosé uit de Provence, die wordt gemaakt op Château Cavalier, dat sinds 2000 is verworven door de familie Castel. Château Cavalier ligt in de Var, om precies te zijn, in het dorpje Vidauban, tussen Aix-en-Provence en Nice. Van oudsher was het domein 50 hectare groot. Inmiddels zijn de wijngaarden uitgebreid tot 130 hectare. Daarbij is gekozen voor een hogere plantdichtheid, alsmede een keuze voor een aanpassing van de aangeplanten dr. uivenrassen. De kwaliteit is er alleen maar op vooruit gegaan. Tegelijk worden ook druiven van andere producenten betrokken, om wijnen te kunnen maken als de smakelijke Aimé Roquesante.

PROEFNOTITIE
De Provence geldt als dé streek voor het maken van mooie, licht gekleurde rosé. Het klimaat is ideaal, en dat geldt ook voor de druivenrassen van de streek. De wijnen worden mooi droog van karakter, met goede zuren. Voor de Aimé Roquesante wordt samengewerkt met boeren uit de streek, die hun druiven leveren aan de wijnmakerij op het Castel-domein Château Cavalier, waar deze heerlijke rosé met veel vakmanschap wordt gemaakt. Een klassieke Provence-rosé.

Heerlijk op zichzelf of als aperitief. Ook goed te schenken bij koude voorgerechten, charcuterie en de meeste gerechten met (wit)vis of schaal- en schelpdieren.
STREEK: Provence
INHOUD: 75 cl
VERPAKKING: 6

Recent bekeken
Copyright © 2010 wijnkoperij-vantetering.nl. Alle rechten voorbehouden.