Homepage    |     ALG. VOORWAARDEN    |     CONTACT         winkelkarretje ()


inspiratie_408

Syrah (69%), Grenache (12%), Cabernet Sauvignon (10%), Cinsault (7%) en Viognier (2%) Zuid Afrika
Fransschoek "the Chocolate Block"             2016          

The Chocolate Block is een wijn van één van de meest gerenommeerde wijnbedrijven van Zuid Afrika, Boekenhoutskloof. The Chocolate Block is een prestige wijn van dit prachtige estate. De druiven van de complexe blend van Syrah (69%), Grenache (12%), Cabernet Sauvignon (10%), Cinsault (7%) en Viognier (2%) komt van de beste wijngaarden uit Franschhoek. De wijn wordt vervolgens gelagerd op Frans eiken vaten. Platter, Zuid Afrika’s meest bekende proever beoordeelde deze 2008 met 4,5 sterren. Een uitzonderlijke hoge score!

PROEFNOTITIE
De wijn kenmerkt zich echter tegelijkertijd door zijn evenwichtigheid. Tegenover alle kracht staat veel frisheid en dat maakt deze wijn helemaal af. Oh nee, dat is de afdronk! Die blijft en blijft en blijft…

Deze wijn kan veel, heel veel aan. Mooie Lamsbout is het eerste dat te binnen schiet. Door zijn kruidigheid, zachtheid en soepele tannines is inzetbaarheid echter breed. Maar zorg wel dat het gerecht wat smaak heeft anders loopt deze wijn ermee weg. Dat gezegd hebbend is dit ook een ultieme wijn voor ’s avonds bij de openhaard of lekker opgerold op de bank.
STREEK: Western Cape
INHOUD: 75 cl
VERPAKKING: 6

Recent bekeken
Copyright © 2010 wijnkoperij-vantetering.nl. Alle rechten voorbehouden.