Homepage    |     ALG. VOORWAARDEN    |     CONTACT         winkelkarretje ()


inspiratie_429

13 verschillende druivenrassen Frankrijk
Marcell Deiss, Alsace Blanc, Biologisch

2016


Jean Michel Deiss wordt gezien als één van de meest getalenteerde wijnmakers uit de Elzas. Domaine Deiss produceert wijnen in kleine hoeveelheden maar van grote kwaliteit. Zijn 'Vins de Terroir' zijn van absolute wereldklasse en worden ook wel "Het vloeibare goud van de Elzas" genoemd. De wijnen bieden alles wat u maar kunt wensen: complexiteit, spanning, klasse en een enorme smaak.In 2005 introcudeerde Jean Michel Deiss zijn "Alsace". Een nieuwe creatie afkomstig van zijn eigen wijngaarden rondom het dorpje Bergheim in de Franse Elzas. De bodem van de percelen is relatief zwaar en kleihoudend. Dankzij het hoge kalkgehalte kan de wijngaard er snel opwarmen. De Alsace is een 'complantagewijn'. De wijn wordt gemaakt van verschillende nobele druivensoorten als Riesling, Pinot Gris en Gewurztraminer. De Alsace wordt traditioneel gevinifieerd met een malolactische gisting op eikenhout. Het karakter van terroir domineert in de geur en smaak, waarin de expressie van de druivensoorten duidelijk op de tweede plaats komt.

PROEFNOTITIE
De Alsace Marcel Deiss heeft een bleekgele kleur en volle en rijpe fruitgeur. Daarnaast zijn er geuren van verse groene kruiden zoals munt en citrusfruit. Kenmerkend is zijn mooie rondheid en vlezige structuur die de spannende zuren in combinatie met zijn zuivere en complexe afdronk heel aangenaam maken.

Een ideale wijn voor het aperitief. Daarnaast heerlijk bij licht gevogelte, zoals kip of kalkoen, of bij een mooie kalfsrollade.
STREEK: Elzas
INHOUD: 75 cl
VERPAKKING: 6

Recent bekeken
Copyright © 2010 wijnkoperij-vantetering.nl. Alle rechten voorbehouden.