Homepage    |     ALG. VOORWAARDEN    |     CONTACT         winkelkarretje ()


inspiratie_217

Garnaxta, Carinena, Cabernet Sauvignon Spanje
Clos del Mas, Priorat 2016

Bodegas Pinord is een familiebedrijf met een wijn-traditie die vele jaren teruggaat. Vandaag de dag zijn er twee generaties die zich bezighoud met de brede reeks van wijnen. De winery bevind zich in Vilafranca del Penedès. Opgericht in 1942, toen de eerste wijnen werden geproduceerd bevind men zich nu in een situatie met alom geroemde en gerenommeerde wijnen. De inheemse druivensoorten hebben zich sterk ontwikkeld en de familienaam is onlosmakelijk verbonden met Penedès wijnen. Ook is men actief een een aantal andere regio's.

PROEFNOTITIE
Prachtige volle, maar ook veel rijp rood fruit, wijn gemaakt van Garnaxta, Carinena en Cabernet Sauvignon. Na een koele en langzame vergisting rijpt de wijn nog een kleine 6 maanden op Frans en Amerikaans eiken.Krachtige rijke biodynamische wijn uit Priorat.

Een echte eetwijn. Deze wijn vraagt om wat de Engelsen een ‘Sunday roast’ noemen, met een mooie rosbief. Ander rood vlees combineert natuurlijk ook uitstekend. Ook is deze bijzondere wijn een fraaie compagnon van Pekingeend.
STREEK: Priorat
INHOUD: 75 cl
VERPAKKING: 6

Recent bekeken
Copyright © 2010 wijnkoperij-vantetering.nl. Alle rechten voorbehouden.