Homepage    |     ALG. VOORWAARDEN    |     CONTACT         winkelkarretje ()


inspiratie_221

Grenache, Mourvèdre, Shiraz/Syrah, Tannat Zuid Afrika
the Pepper Pot 2016          

De Pepper Pot wordt gemaakt op basis van druiven uit verschillende streken: Stellenbosch, Paarl en Elgin. Zo kan elke druif van de blend worden geoogst in de streek waar hij het meest perfect kan rijpen. Van belang is dat het klimaat koel genoeg is om de druif mooie aroma’s te geven van vers fruit en een fijne peperigheid. Hij is vrijwel volledig gemaakt op basis van Rhônedruiven: zo’n tweederde shiraz, aangevuld met mourvèdre, cinsault, grenache en viognier. Daarnaast zit er een klein beetje tannat in, rond de 8%. Deze druif is bekend van de wijnen uit de Madiran en Uruguay. Dat zorgt voor een aangename stevigheid, in combinatie met het fruit. Een wijn die zijn naam, Pepper Pot, eer aandoet, met een lekkere peperigheid.

PROEFNOTITIE
Een ‘shiraz’ met wat extra’s. Heerlijk! Lekker stoer en krachtig, stevig en breed, wat kruidigheid, rood fruit en wat bosbessen. Natuurlijk ook de peper die in de naam terugkomt. Daarnaast een mooie lengte en kracht.

Een wijn voor bij rood vlees. Biefstuk, ribeye of entrecôte bijvoorbeeld, maar ook bij gerechten of vlees van de barbecue is deze wijn op zijn best.
STREEK: Stellenbosch/Elgin/Paarl
INHOUD: 75 cl
VERPAKKING: 6

Recent bekeken
Copyright © 2010 wijnkoperij-vantetering.nl. Alle rechten voorbehouden.