Homepage    |     ALG. VOORWAARDEN    |     CONTACT         winkelkarretje ()


tariquet 1e grives

100% Gros Manseng Frankrijk
Domaine du Tariquet, Premières Grives             2016                               

Domaine du Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers, na Armagnac producent Pierre Grassa en zijn zoon Yves. ToenYves Grassa 25 jaar geleden druiven soorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dathij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De wijnen van Domaine du Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.

PROEFNOTITIE
De wijn is mooi heldergoud van kleur. Expressieve en exotische neus met hinten van citrus fruit. Krachtige en ronde wijn met een goede balans tussen frisse zuren en fruitaroma’s.

Heerlijk als aperitief of als dessertwijn maar ook verrassend lekker bij foie gras en roquefort. Serveren rond de 9 graden Celsius.

STREEK: Sud-Ouest
INHOUD: 75 cl. cl
VERPAKKING:  6

Recent bekeken
Copyright © 2010 wijnkoperij-vantetering.nl. Alle rechten voorbehouden.