Homepage    |     ALG. VOORWAARDEN    |     CONTACT         winkelkarretje ()


tariquet dernieres grives

100% Petit Manseng Frankrijk
Domaine du Tariquet, Dernières Grives 2015                                 

Domaine du Tariquet wordt inmiddels geleid door de derde generatie wijnmakers, na Armagnac producent Pierre Grassa en zijn zoon Yves. ToenYves Grassa 25 jaar geleden druiven soorten als chardonnay en sauvignon blanc aanplantte op de wijngaarden van zijn vader, vreesde Pierre dathij de rest van zijn leven onverkoopbare wijnen van zijn zoon Yves zou moeten drinken. Maar het liep anders. De wijnen van Domaine du Tariquet in de Gascogne zijn wereldwijd een groot succes. Belangrijkste factoren: een toegewijde familie en de allernieuwste technieken.Tariquet is inmiddels één van de voornaamste producenten van de Gascogne. Ze spelen snel in op de nieuwste ontwikkelingen, door het aanschaffen van state-of-the-art apparatuur, zoals nieuwe oogstmachines en persen. Deze noviteiten zorgen tevens voor een hoge en constante kwaliteit van hun wijnen.

PROEFNOTITIE
Kleur: fonkelend lichtgeelGeur: plezierig bouquet van rijp zoet fruit, fijne honingtoets  Smaak: volle, zachte smaak met aangenaam zoet; fijne zuren geven de wijn een aantrekkelijke frisheid

Heerlijk op zichzelf, vanwege zijn intense fruitigheid, maar juist vanwege dat karakter past deze wijn ook uitstekend bij een verse fruitsalade. Serveren rond de 9 graden Celsius.
STREEK: Sud-Ouest
INHOUD: 75 cl. cl
VERPAKKING: 6

Recent bekeken
Copyright © 2010 wijnkoperij-vantetering.nl. Alle rechten voorbehouden.