Homepage    |     ALG. VOORWAARDEN    |     CONTACT         winkelkarretje ()


inspiratie_578

Gamay Frankrijk
Jacky Piret, Brouilly Vieille Vignes 2014

Na zorgvuldige. handmatige oogst en selectie vindt er maceratie plaats volgens de Methode Carbonique. Na de vergisting, rijpt 15% van de wijn op eikenhouten vaten met een leeftijd van 1 tot 3 jaar. De rest van de wijn rijpt op RVS vaten. De druiven groeien op de helling van de Mont Brouilly (een oude vulkaan) op een schisteuse bodem. Dit unieke terroir zorgt voor een Beaujolais van hoge klasse, met een hoog oplegpotentiëel!

PROEFNOTITIE
Jacky Piret, Brouilly, Vieilles Vignes heeft een donkere robijn rode kleur. Complexe neus met rode bessen en vooral cassis. Ook zoete kruiden, mineraliteit en een lichte houttoets. Rijpe aanzet, met stevige tannines. Ronde zuren, de smaak van bramen, cassis, vanille en koekkruiden. Zeer lange afdronk.

Serveer deze wijn op 14-16 graden. Door de tonen van zoete kruiden en de complexiteit van de wijn is deze een uitstekende begeleider van wildgerechten (met een rijke saus), gestoofd rundvlees en rijpe roodschimmel kazen. Decanteren is aanbevolen, minimaal nog 8 jaar houdbaar.
STREEK: Beaujolais, Brouilly
INHOUD: 75 cl
VERPAKKING: 6

Recent bekeken
Copyright © 2010 wijnkoperij-vantetering.nl. Alle rechten voorbehouden.