Homepage    |     ALG. VOORWAARDEN    |     CONTACT         winkelkarretje ()


inspiratie_324

Pinot Noir Roemenie
Calusari, Pinot Noir 2017                                           

Alleen de gezonde druiven van de Dealul Uberland wijngaard worden geplukt.  25% van de druiven werden direct overgebracht naar 1000 Kg bakken zonder ontsteelt te zijn en vervolgens door de Maceration – koolzuur gisting gedurende 10 dagen gefermenteerd  om de aardbei fruit aroma’s te verkrijgen. De resterende 75 % werd ontsteelt, licht gekneusd en dan en normaal gefermenteerd bij 25 °C in   roestvrij stalen tanks. 75% van de wijn is gedurende 6 maanden opgevoed met Frans eiken. Voor het bottelen heeft men de cuves bepaald.

PROEFNOTITIE
Bij zijn sinds 2005 Australische en Spaanse wijnmakers aan de slag die er in zijn geslaagd om door fruit gedomineerde wijnen te produceren die traditie en terroir-expressie koppelen aan moderne wijnmakerstechnieken. De Pinot Noir voelt zich erg thuis op de hellingen waar voornamelijk witte wijnen worden gecultiveerd. De koele nachten zorgen voor de perfecte trage rijping die de aromatische intensiteit benadrukt. Soepele, zachte rode wijn met een fijne fruitigheid en een frisse afdronk. Doordrinkbaar; pasta en lichte vleesgerechten..

Licht gekoeld, tussen 15-16 °C. Heerlijk bij Siciliaanse stijl Pastagerechten zoals  ‘alla Norma’ met aubergine. Ook bij lichte vleesgerechten.
STREEK: Ville Timisului
INHOUD: 75 cl
VERPAKKING: 6

Recent bekeken
Copyright © 2010 wijnkoperij-vantetering.nl. Alle rechten voorbehouden.